ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

  

Μαθηματικά του Χάους 

Μαθηματικά του Χάους (ΕΤ1)

Το ντοκιμαντέρ του BBC έτος παραγωγής (2008) εξετάζει κατά πόσο οι εξελίξεις στα μαθηματικά στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα έχουν αλλάξει τις αντιλήψεις μας γύρω από τις θεμελιώδεις αρχές του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Καθώς είμαστε στα πρόθυρα τόσο οικονομικών όσο και κλιματικών ανατροπών, το ντοκιμαντέρ εξετάζει μέσω της μαθηματικής επιστήμης την απροθυμία μας να αντιμετωπίσουμε τις ανατροπές αυτές μέχρι τώρα και θέτει το ερώτημα εάν ακόμα και τώρα, προτιμούμε να εθελοτυφλούμε παρά να αντιμετωπίσουμε σκληρές αλήθειες.


Η μικρή ιστορία των μαθηματικών


Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται σημαντικές στιγμές της ιστορίας των μαθηματικών. Ξεκινώντας από τον Πάπυρο Rhind και την αρχαία Αίγυπτο, αλλά και την αρχαία Ελλάδα φτάνουμε μέχρι τα fractals και την Αμερική στον 20ο αιώνα.
Ο Δεκέμβριος (2011) στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας είναι αφιερωμένος στα μαθηματικά με ομιλίες νέων επιστημόνων, αφηγήσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Για τις δραστηριότητες που διοργανώνονται στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας τα Σαββατοκύριακα μπορείτε να ενημερωθείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:http://www.eugenfound.edu.gr/frontoff...

Ο Βομβαρδισμός του Πειραιά

  


On The 2nd Day Of Christmas 


 
Σκρούτζ (Scrooge, Albert Finney, 1970 / A Christmas Carol by Dickens)

With Albert Finney as Ebenezer Scrooge and  Alec Guinness as Jacob Marley's Ghost   


Χριστουγεννιάτικη Ιστορία - (1984)


Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του γερό τσιγκούνη Σκρούτζ, 


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: George Scott, Frank Finlay, Lucy Gutteridge, Angela Pleasence, Roger Rees, David Warner, Edwart Woodward, Susannah York, Timothy Bateson, Derek Francis, Michael Gough, Caroline Langrishe, John Quarmby, John Sharp, Joanne Whalley, Peter Woodthorpe, Anthony Walters, Nigel Davenport,
Mark Strickson, Liz Smith, Brian Pettifer, Catherine Hall,
Peter Setelen, Pat Ross, Joe Blatchley, Gavin Asher,
Rebecca Burrill, Cathryn Harrison, Daniel Chatto, Tim Murno,
Alan Bodenham, Spencer Banks, Louise Gasser, Kieron Hughes, Sasha Wells, Orlando Wells, Nancy Dodds, και ο Ian Giles.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου